Tere tulemast kõigile!

Siin blogis plaanin ma kajastada oma koduõlle valmistamise katseid ja selle tulemusi. Kindlasti teen ma oma katsetuste ajal vigu, millest kõik õppida võivad. Lisaks, kui on pikem käärimise või laagerdumise periood käsil, jagan vahepalaks internetiavarustest omandatud teoreetilisi teadmisi teiega.

Loodetavasti on minu katsetuste kirjeldused ja muu info abiks koduõlle pruulimisega alustajatele. Kogenumad pruulijad võivad mind kommentaaridega parandada või oma kogemusi jagada.

Kõik, kes soovivad minu toodangut maitsta (vaata 'Minu pruulid' lehele), võta julgelt ühendust.

Alar
nanopruul@gmail.com

Teooria

Siia koondan ma lingid kõigile minu kirjutatud teoreetilistele artiklitele:

Hüdromeeter
Pruulimise protsessi ülevaade
   - Ettevalmistused pruulimiseks
   - Meskimine
         - Meskimise temperatuurid
   - Virde keetmine ja humalate lisamine
   - Jahutamine
   - Pärm ja selle lisamine
   - Käärimine
   - Villimine
Õlle maitsmine 
Õlle karboniseerimine:
   - Õlle karboniseerimine suhkru abil
   - Õlle karboniseerimine suhkru abil vaatides/KEG'ides
   - Õlle karboniseerimine süsihappegaasi abil

Õlle omadused:
   - Õllevaht

Pärmi taaskasutamine

No comments:

Post a Comment