Klaasis oli õlle värv tumedam punakas-pruun, kergelt tuhm. Samas õlle välimus oli selge, mullikesi oli näha pinnale tõusmas. Vahukiht oli kergelt pruunikas, veidi ebapüsiv ning peenemulliline.
Aroom oli Inglise humalatele iseloomulikult magus, karamelliline, värske ning lilleline. Vist oli tunda ka leivast või linnaselist magusust.

Järelmaitse oli veidi kuivavõitu ning mõrkjas-magus. Gaasi oli õlles piisavalt ning keha keskpärane.
Kokkuvõttes oli tegemist huvitava katsetusega. Inglise humalad andsid hoopis teistsugust magusa tooniga mõrkjust ning aroomgi oli vähem äkiline (võrreldes USA C-humalatega näiteks). Õlle välimus oli kutsuv, isuäratava tooniga ning paraja vahuga (kuigi võiks paremini püsida). Õlle kääritamisel kasutasin nii US-04 kui ka Mangrove M07 pärme. Minu pruulidel andsid need erinevad pärmid suhteliselt sama tulemuse, M07 oli õige pisut kuivem ning paremini tasakaalus.
Selle õlle pruulimisest jäi mul külmkappi õige mitu Inglise humalate avatud pakendit, seega peab mõtlema, mida neist veel valmistada. Välistatud pole muidugi täiendatud nanoPruul ESB, mis oleks Fullersi versioonist omanäolisem.
No comments:
Post a Comment