
Siidrit klaasi valades erilist vahukihti peale ei tule (ega ei peagi), samas on siider kenasti gaseeritud. Klaasis tõusevad väiksed mullid aktiivselt pinnale üsna pikka aega. Lisaks on klaasis näha ka hõljuvat setet, mis õige pea klaasi põhja ladestub. Läbipaistvus on siidril hea, kuid kahjuks pildile see hästi ei jää. Värvuse poolest on siider kuldkollane ning näeb välja nagu poes müüdavad väga magusad siidrid.
Lõhna poolest on tunda värskendavat õuna lõhna. Õunamahlast eristub siider õrna alkoholi lõhnaga. Ka teised, kes siidrit maitsesid, täheldasid tavalise õunasiidri lõhna. Seega erilist aroomi siider ei paku, kuid midagi enamat ei oska maltoosast valmistatud siidrist ka oodata.

Enne antud siidri valmistamist lugesin, et tegemist on kuiva siidriga. Seega vastas maitse minu ootustele. Kuiv siider kõigile ei maitse, kuid enamus, kes seda jõid, jäid rahule. Kuna käärimise ajal langes siidri tihedus suhteliselt madalale (1.005), siis väga palju suhkurt sinna alles ei jäänud. Laadal siidrit müües rääkisime kõigile, et tegemist on kuiva siidriga. Seega teadsin kõik, mida oodata ning siidriga jäädi rahule.
Kokkuvõttes on siider kerge ning võiks isegi natuke rohkem õunane olla. Seda saab äkki parandada, kui maltoosale vähem vett lisada (mina lisasin õpetuse järgi 24L). Võimalik, et kuiva siidriga ei tule ka õuna maitse nii hästi esile. Kõik, kes on tüdinud poodides pakutavatest magusatest 'keemiat täis' siidritest ning soovivad midagi naturaalsemat, soovitan seda siidrit. Kuna valmistamisel kasutasin maltoosat, siis siidri tegemine läks kiiresti ja erilise vaevata. Kindlasti üritan lähiajal proovida ka värskest õuna mahlast siidri tegemist ning loodan veelgi naturaalsema ning loomuliku maitsega magusama õunasiidri valmistada.
No comments:
Post a Comment