Autotäis linnaseid |
Erinevate linnaste jahvatamine |
Meskimise algus |
Nagu kõik pruulimised, nii ka seekord sai kõik alguse vee kuumutamisest ning linnaste jahvatamisest. Ühtekokku läbis veski ca 160kg linnaseid ning üle 10kg kaerahelbeid läks otse meskipotti. Meski strike temperatuur oli 74˚C ning pärast jahedate (laos seisnud) linnaste lisamist langes meski temperatuur soovitud 70˚C juurde. Meskimine kestis 90 minutit ning selle ajaga langes potis (ülaosas, kuhu ulatus mu käsitermomeeter) temperatuur 1-1,5˚C. Pärast esimest linnaste kurnamist pumbati meskinõusse uus ja kuumem vesi, et viimasedki suhkrud kätte saada. Kui meskimist alustati 280L veega, siis paraku puudub hea ülevaade linnaste loputamisel ning keedunõusse jõudnud vedeliku hulga kohta.
Keet kestis 60 minutit, mille jooksul lisati soovitud humalad. Pärast seda pumbati virre meskitünni alumisse osasse, kus toimus whirpool. Sealt edasi rändas virre läbi jahuti kääritustanki, kus ootas ees niisutatud pärm. Virde temperatuur oli sel hetkel näidikute järgi 17-18˚C. Pärast
whirpool'i jäi tünni alles märkimisväärne kogus setet.
Meski keedunõusse pumpamine |
Seejärel algas kogu protsess uuesti otsast peale, et valmis saada teine osa õllest. Kõik toimus enam-vähem sama moodi. Meski strike temperatuuri tõstsime ühe kraadi võrra ning selle tulemusena meskisime 70,8˚C juures. Eesmärgiks oli saada õllele tugevam keha.
Päeva lõpuks oli aeg leida õlle OG, milleks seekord saavutasime 1.047. Kääritustemperatuuriks sai valitud 18˚C. Kokku kulus tol päeval umbes 12 tundi pruulimiseks. Sellega oli esimene pruulipäev seljataga ning 2 päeva hiljem oli plaanis valmistada teine pruul, millest kirjutan lähemalt järgmistel kordadel.
Edasine tegevus toimub selles anumas |
No comments:
Post a Comment