
Klaasi valades tekkis korralik pruunikas vahukiht, mis püsis hästi. Vaht ise oli tihe, peenemulliline ning lõpuks taandus umbes sõrmepaksuseks. Õlu ise oli tuhmi musta värvusega, võib öelda, et isegi süsimust ning ei paistnud kuidagi läbi.
Aroom oli huvitav, tunda oli kohvist, kakaost ja kergelt kõrbenud suhkrust nüanssi. Omal kohal oli ka karamell ning kerge suitsune vihje.

Kokkuvõttes võib antud pruuliga rahule jääda. Kui päris aus olla, siis värskemana meeldis õlu veidi rohkem, kuna linnaste magusus tuli paremini esile. Kuid ka praegu olid maitsed tasakaalus, šhokolaadi linnastele omaselt oli tunda kakaod. Üldiselt jättis õlu hapukas-mõrkja mulje, mistõttu Xingu't ta enam lõpuks ei meenutanud.
Positiivsest küljest õnnestus mu plaan veidi tugevama kehaga mahe ja lihtsalt joodav õlu valmistada. Midagi negatiivset on raske välja tuua. Ehk oleks võinud magusust rohkem olla.
Antud õlu oli hea vaheldus mõrkjamatele stoutidele ja porteritele ning kindlasti on tegemist retseptiga, mida tasuks edasi arendama hakata. Pärmi ning humalatega võis rahule jääda, järgmine kord muudaks pigem veidi linnaste valikut.
No comments:
Post a Comment