
Klaasi valades moodustus õlle kohale vähe vahtu, mis kippus kiiresti taanduma. Õlu ise oli must, kerge punaka varjundiga, veidi kastanit meenutav. Tänu tumedale toonile õlu hästi läbi ei paistnud, samas klaasi servast tundus õlu olevat kenasti selge ja klaar.
Õlle aroom tundus kakaoselt mõrkjas, millele lisandus vihjeid kohvile. Humalate värskus meenutas rohkem midagi murust ning tasakaalustas kenasti mõrkjust.

Õlle keha oli kerge, tundus suus pehme ja kohev. Järelmaitse jättis suu veidi kuivaks, keelele jäi kumama kakaone mõrkjus ning kerge kõrbenud maitse.
Kokkuvõttes tundus mulle endale antud õlu veidi liiga mõru olevat. Võimalik, et põhjus oli linnastes, täpsemalt kodus jahvatatud shokolaadilinnastel, mis liiga peened said. Igaljuhul tasub selle retseptiga edasi minna, kaerahelbed tundusid hästi sobivat. Kuna humalaid oli vähe tunda, siis neid ei kiirustakski kohe vahetama. Pigem vaatan üle grain bill'i, et linnaste magusust juurde saada.
Õllest on hea ülevaate kirjutanud ka Karmo oma Gambrinuse blogis.
No comments:
Post a Comment