

Valasin siidri tumedast pudelist klaasi ning valguse käes tundus siider väga heleda kollase tooniga. Natuke ehk meenutas vahuveini. Siider ise oli väga selge ning paistis kenasti läbi. Karboniseeritud tundus siider olevat kenasti, mullid kerkisid aktiivselt pinnale (jällegi meenutas vahuveini või shampust). Siidrile omaselt erilist vahtu ei tekkinud.
Kuigi siidri välimus oli kena, siis aroom jäi pigem tagasihoidlikuks. Tunda oli küll hapukat õuna aga suhteliselt kesiselt. Ootasin millegipärast mahlast, värskendavat ning meeldivat tugevat õuna aroomi. Lisaks õunale oli tunda ka mingit tundmatut aroomi, mis ei olnud paha aga tundus võõras. Ise arvan, et see võis tulla Sorbitolist.
Maitse oli sarnaselt aroomile veidi tagasihoidlik. Üldpildis oli siider kuiv ja hapu, sekka veidi magusust. Hapukus meenutas pigem tooreid õunu, mitte magusaid ning küpseid. Ka magusus oli väikse imeliku alatooniga, jällegi arvatavasti Sorbitolist. Järelmaitses jäi keel üpris kuivaks ning veidi õunaseks.
Kokkuvõttes jäi minu arvates õuna osakaal maitses ja aroomis keskpäraseks, oleks võinud tugevam olla. Siidri välimus ning hele värvus olid seevastu kenad. Kuivade siidrite austajatele sobis see siider hästi. Ise oleksin ma eelistanud natukene magusamat tulemust. Sorbitoli lisamises järgmine kord kahtlen veidike, mulle tundus see andvat kõrvalmaitseid ja -aroomi.
No comments:
Post a Comment